Ιαν 3

Η άποψη του γραφείου μας για το έκτακτο οικονομικό βοήθημα του ΤΥΠΑΤΕ

Τα γεγονότα είναι γνωστά, το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 1.000 ευρώ, ως Ε.Ο.Β, σε όσους υποβάλουν τη σχετική αίτηση που το ίδιο έχει αναρτήσει.
Παρατήρηση πρώτη: Το περιεχόμενο των αιτήσεων είναι προσβλητικό για κάθε ένα που θα υποβάλει αίτηση, αφού μετατρέπεται ο αιτών σε οιονεί ζητιάνο. Όποιος δικαιούται κάποια παροχή θα πρέπει να του καταβάλλεται η παροχή αυτή με αξιοπρέπεια και χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπειά του. Φοβούμαστε ότι δεν επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς τους παραλήπτες της ανακοίνωσης του ΤΥΠΑΤΕ.
Παρατήρηση δεύτερη: Είναι γνωστό το ζήτημα ότι δεν δικαιούνται καμίας παροχής όσοι δεν υπήρξαν ποτέ ασφαλισμένοι στον ΕΛΕΜ. Το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ, επειδή αυτοί οι μη δικαιούχοι είναι οι ψηφοφόροι που εκλέγουν το Δ.Σ. κατά σαφή παραβίαση των νομίμων και των καταστατικών υποχρεώσεών τους αποφάσισαν να καταβάλουν και σε αυτούς την παροχή των 1.000 ευρώ. Κατά την άποψή μας αυτό είναι μια παράνομη πράξη και προσκρούει ευθέως στο νόμο, στις καταστατικές διατάξεις και στο άρθρο 106 Α.Κ.
Παρατήρηση τρίτη: Εκκρεμεί ενώπιον του Εφετείου Αθηνών έφεση που έχει επιμεληθεί το γραφείο μας και αφορά τον τρόπο που έγινε η διανομή το 2016. Η έφεση αυτή συζητείται στις 8.6.2023.
Παρατήρηση τέταρτη: Ενόψει όλων των ανωτέρω το γραφείο μας δεν μπορεί να υποδείξει σε κανέναν για το αν θα πρέπει να υπογράψει ή να μη υπογράψει την αίτηση που προτείνει το Δ.Σ. του ΤΥΠΑΤΕ. Θα επαναλάβει, όμως, αυτό που είχε προτείνει και παλαιότερα, σε παρόμοιο δίλημμα, που είχε θέσει το Ταμείο Πρόνοιας για το γνωστό…. 5χιλιαρο. Όποιος έχει απόλυτη οικονομική ανάγκη ή έχει ασθενή του στο Νοσοκομείο ας υπογράψει αυτό το προσβλητικό κείμενο. Όποιος, όμως, δεν βρίσκεται σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση ας αρνηθεί να αυτοεξευτελιστεί ζητώντας, ως επαίτης, το δέλεαρ των 1.000 ευρώ από αυτούς που για περισσότερα από 10 χρόνια φαίνεται ότι δεν σέβονται τους δημιουργούς των αποθεματικών του ΕΛΕΜ